tag:blogger.com,1999:blog-4279053969135435108.post3972181458207830351..comments2024-01-26T14:36:30.675+01:00Comments on Potrawy Półgodzinne: Soczewica i warzywa w curry z zółtym ryzemEla Mahttp://www.blogger.com/profile/07314062956997539507noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-4279053969135435108.post-16076167679434164292013-02-03T12:07:56.635+01:002013-02-03T12:07:56.635+01:00Rafał, ryż na patelnię wrzucamy suchy i prażymy ra...Rafał, ryż na patelnię wrzucamy suchy i prażymy razem z kurkumą dzięki temu będzie intensywnie żółty i przejdzie smakiem kurkumy. by był zdrowszy gotujemy go al dente. można użyć każdego ryżu, który się nie rozpadnie. naturalny ryż nie nabierze tak intensywnie żółtego koloru ale oczywiście można go użyć. można też potrawę podać z ryżem gotowanym bez kurkumy i dodać ja potem. smak będzie podobny ale wizualnie mniej wyraziście.<br />pozdrawiam :) Ela Mahttps://www.blogger.com/profile/07314062956997539507noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4279053969135435108.post-52250565637171827002013-02-03T10:21:40.994+01:002013-02-03T10:21:40.994+01:00Mniam mniam. Bucha zdrowiem ;-) PozdrowieniaMniam mniam. Bucha zdrowiem ;-) Pozdrowieniadybkahttps://www.blogger.com/profile/02953368788288137877noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4279053969135435108.post-44171675347949748062013-02-03T09:47:50.661+01:002013-02-03T09:47:50.661+01:00Czy ryżu nie trzeba przed wrzuceniem na patelnię u...Czy ryżu nie trzeba przed wrzuceniem na patelnię ugotować? Zamiast basmati może być naturalny? (bo zdrowszy :)<br />RafalAnonymousnoreply@blogger.com