dietetycznie na surowo - marchew, jabłka i cytryna
w początkowej fazie diety lekkostrawnej trzeba unikać surowizny. po tygodniu, z ostrożnością starłam jabłko i marchewkę na bardzo drobnej tarce. skropiłam sokiem z cytryny i dodałam szczyptę suszonej mięty syryjskiej. organizm zniósł to dobrze :) bardzo lubię jeść surowe warzywa i owoce, to właśnie ich brak jest dla mnie największym problemem.
składniki na 1 porcję
- 1 średnie jabłko
- 1 średnia marchewka
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- szczypta suszonej mięty (u mnie syryjska)
jabłko i marchewkę dokładnie myjemy, obieramy i ścieramy na bardzo drobnej tarce, to ważne bo łatwiej się trawi. szybko skrapiamy sokiem z cytryny by jabłko nie ściemniało, dokładnie mieszamy i posypujemy miętą.
moja ulubiona surówka!
OdpowiedzUsuń