wtorek, 5 sierpnia 2014

"Zupa" jaglano jarmuzowa

jaglanka jarmużowa na upalne poranki

to było moje późne śniadanie... zielone - jarmuż w płynie z konkretną porcją kaszy jaglanej z nuta imbiru i kardamonu. bardzo sycący posiłek wystarczający nawet na 6 godzin! polecam! to był bardzo udany eksperyment.

składniki na 1 porcję
  • 2-3 liście jarmużu
  • 1 dojrzały banan
  • 1 jabłko lub inny owoc sezonowy
  • filiżanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki skórki z cytryny lub pomarańczy
  • po szczypcie imbiru i kardamonu
  • 1/2 łyżeczki ksylitolu (opcjonalnie)
  • ok. 1/2 szklanki zimnej wody mineralnej lub opcjonalnie mleka roślinnego.
przygotowanie
wszystkie składniki miksujemy, podajemy schłodzone. można dorzucić ulubione płatki śniadaniowe :)
Płaski brzuch- posiłki dietetyczneJedz polskie jabłkaLato w pełni!Dania na zimno - czyli co jeść w upalne dni

2 komentarze:

  1. Ciekawa propozycja, bardzo odważna, ciekawa jestem jak smakował ten koktajl.
    Dziękuję też za uczestnictwo w akcji.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń