[4] zielone koktajle - fenkuł, jabłko, cytryna, figa i sałata
dziś czwarty dzień. do wczorajszego zestawu dorzuciłam fenkuł i orzechy nerkowca. wyszedł bardzo pożywny miks, który zastąpił mi śniadanie. koper włoski nadał koktajlowi przyjemny anyżkowy smak i aromat. dziś kupie inne owoce i roszponkę lub rukolę.
składniki
- filiżanka wody mineralnej (lub więcej)
- 2 liście sałaty lodowej
- 1/2 jabłka
- 1/2 cytryny (z miąższem)
- skórka z 1/4 cytryny (niewoskowanej)
- kawałeczek fenkuła z zielonym koprem
- 1 suszona figi (jeśli jest twarda zalać gorącą wodą na parę minut)
- szczypta imbiru
- 1 łyżeczka ostropestu mielonego
- 1 łyżeczka sezamu niełuskanego
- kilka nerkowców
- 1 łyżeczka miodu lub innego zdrowego słodziwa - opcjonalnie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz