sobota, 22 marca 2014

Zielone koktajle - sałata, jabłko, fenkuł, figa

[4] zielone koktajle - fenkuł, jabłko, cytryna, figa i sałata

dziś czwarty dzień. do wczorajszego zestawu dorzuciłam fenkuł i orzechy nerkowca. wyszedł bardzo pożywny miks, który zastąpił mi śniadanie. koper włoski nadał koktajlowi przyjemny anyżkowy smak i aromat. dziś kupie inne owoce i roszponkę lub rukolę.

składniki

  • filiżanka wody mineralnej (lub więcej)
  • 2 liście sałaty lodowej
  • 1/2 jabłka
  • 1/2 cytryny (z miąższem)
  • skórka z 1/4 cytryny (niewoskowanej)
  • kawałeczek fenkuła z zielonym koprem
  • 1 suszona figi (jeśli jest twarda zalać gorącą wodą na parę minut)
  • szczypta imbiru
  • 1 łyżeczka ostropestu  mielonego
  • 1 łyżeczka sezamu niełuskanego
  • kilka nerkowców
  • 1 łyżeczka miodu lub innego zdrowego słodziwa - opcjonalnie
Wiosenne koktajleKto codziennie jabłko zjada - potrawy z jabłekKwaśne jak cytryna czyli cytrynowe smakołyki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz