zielony napój z jabłka i szpinaku na mleku sojowym
chyba wpadłam w fazę miksowanych gęstych napojów, wręcz do wyjadania łyżeczką. ileż to daje przyjemności i energii. szary smutek za oknem a w szklance zieloność o kremowej konsystencji, delikatnym smaku i wyraźnym aromacie. bez cukru za to ze szczyptą pikanterii w postaci płatków chili i utartej gałki muszkatołowej, które wydobywa słodycz z jabłka.skład
- garść szpinaku (może być mrożony)
- 1 jabłko ze skórką
- filiżanka mleka sojowego
- po szczypcie gałki muszkatołowej i płatków chili
Organizator: Krowa
Bardzo apetyczny:)
OdpowiedzUsuńMariola, dziękuję :)
Usuńmuszę spróbować takiego mixu, bo wszystkie składniki lubię osobno :)
OdpowiedzUsuńa co do moich placuszków owsianych, to nie były twarde i właśnie te cieńsze nie miały też tej goryczki. Rzeczywiście naleśniki, to mógłby być dobry pomysł :)
Ann... ano widzisz... ciasto robiłam podobnie jak twoje... mooże nie tyle były twarde co określiłabym to że były twardsze niż z mąki pszennej czy żytniej. to moje piersze doświadczenie z czystą mąką owsianą. do tej pory stanowiła ona tylko dodatek np. do placuszków. człowiek całe życie się uczy.
Usuńpozdrawiam ciepło :)
Jedynie mleka sojowego bym się wystrzegała. Niestety, świństwo straszne ;). Osobiście wolę ryżowej albo kokosowe ;)
OdpowiedzUsuń