poniedziałek, 18 lutego 2013

Szpinakowo jabłkowy zielony mix sojowy

zielony napój z jabłka i szpinaku na mleku sojowym

chyba wpadłam w fazę miksowanych gęstych napojów, wręcz do wyjadania łyżeczką. ileż to daje przyjemności i energii. szary smutek za oknem a w szklance zieloność o kremowej konsystencji, delikatnym smaku i  wyraźnym aromacie. bez cukru za to ze szczyptą pikanterii w postaci płatków chili i utartej gałki muszkatołowej, które wydobywa słodycz z jabłka.

skład
  • garść szpinaku (może być mrożony)
  • 1 jabłko ze skórką
  • filiżanka mleka sojowego
  • po szczypcie gałki muszkatołowej i płatków chili
wszystko dokładnie miksujemy


Soki, musy, szejki - zimową porą
Na ostro!Organizator: Krowa

5 komentarzy:

  1. muszę spróbować takiego mixu, bo wszystkie składniki lubię osobno :)
    a co do moich placuszków owsianych, to nie były twarde i właśnie te cieńsze nie miały też tej goryczki. Rzeczywiście naleśniki, to mógłby być dobry pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ann... ano widzisz... ciasto robiłam podobnie jak twoje... mooże nie tyle były twarde co określiłabym to że były twardsze niż z mąki pszennej czy żytniej. to moje piersze doświadczenie z czystą mąką owsianą. do tej pory stanowiła ona tylko dodatek np. do placuszków. człowiek całe życie się uczy.
      pozdrawiam ciepło :)

      Usuń
  2. Jedynie mleka sojowego bym się wystrzegała. Niestety, świństwo straszne ;). Osobiście wolę ryżowej albo kokosowe ;)

    OdpowiedzUsuń