biała zupa z warzyw korzeniowych ze słodką nutą jabłka i odrobiną pikanterii
takie niby nic... ani to ładne, ani skomplikowane ... ale za to jakie smaczne :)skład
- 2-3 piertuszki
- 1/2 selera
- 1 cebula
- 1 jabłko
- 3-4 ziemniaki
- 1 łyża masła lub oliwy
- prażone pestki słonecznika lub dyni
- przyprawy: sól, pieprz, imbir, mięta syryjska, chili w płatkach
zupa jest bardzo delikatna w smaku, lekko słodkawa. będzie idealnym daniem dla naszych pociech, wystarczy że pominiemy w porcji dla dziecka płatki chili. TU >>>klik znajdziecie więcej przepisów na zupy, uzbierało się ich już trochę.jabłko i warzywa obrać, zalać wrzątkiem i ugotować do miękkości. zmiksować blenderem ręcznym. dodać masło, przyprawy i uzupełnić wrzątkiem do odpowiedniej konsystencji, pogotować 2-3 minuty. podawać posypane prażonymi pestkami i płatkami chili.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz