sobota, 7 lipca 2012

fasolka szparagowa ... rzodkiewka ... upał

fasolka szparagowa ... rzodkiewka...

lubię czuć co jem. im mniej składników tym lepiej. w lodówce została mi resztka fasoli szparagowej więc dorzuciłam do niej pokrojoną w półplasterki rzodkiewkę, dodałam sos jogurtowo szczypiorowy (link) i wyszła przepyszna sałatka o wyrazistym smaku. oczywiście mogłam z tego zrobić wyrafinowaną wieloskładnikową sałatkę...ale po co. dla mnie im prościej tym smaczniej.



 idealny obiad na upalne popołudnie. by było "konkretniej" można dodać ugotowany al dente makaron. 

przepis dodany do akcji "warzywa strączkowe edycja letnia"
 http://filozofiasmaku.blogspot.com/2012/07/warzywa-straczkowe-edycja-letnia.html

2 komentarze:

  1. Zrobiłam...Jakie to jest pyszne! Jakie proste! to połączenie zdobyło moje serce i podniebienie:)
    Dziękuję.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Basiu, to ja dziękuję, za uznanie dla mojego skromnego, prostego pomysłu... :)
      pozdrawiam i zapraszam.

      Usuń