cukinia w marynacie
była starterem do przepysznego zestawu obiadowego .... i jakże ładnego dla oka.- fioletowa fasolka szparagowa gotowana na parze
- czerwone amerykany też z pary
- cukinia w marynacie, link do przepisu
- wstążki mozzarelli strugane obieraczką do warzyw
a oto historia pewnego letniego obiadu:
byłam na bazarze wolumen i zachwyciłam się fioletową fasolką szparagową. kolor ma niesamowity.
w środku pistacjowo zielona
w dodatku okazała się bardzo fotogeniczna :)
przed umyciem była taka prześlicznie "zamszowa"
ziemniaki "amerykany 1 zł" ... taki widniał napis na tekturce ... jak mogłam przejść obojętnie obok czegoś co przywołało wspomnienia z mojego dzieciństwa :)
tak to czerwone ziemniaki ... to one pojawiały się drzewiej jako pierwsze młode.
po ugotowaniu ziemniaki zachowały swój różowy kolor, za to fasolka zzieleniała :)
by obiad był z porcją białka dodałam, zestrugane obieraczką do warzyw, wstążki mozzarelli...
Lekko , zdrowo i jak smacznie;)
OdpowiedzUsuńdzięki Malwinna,
Usuńweryfikację też wyłączyłam, znowu sama się zresetowała :(. wciąż walczę techniczne z tą maszynką.
pozdrowienia :)