piątek, 13 lipca 2012

fioletowa fasolka ... czerwone amerykany ... cukinia

cukinia w marynacie

była starterem do przepysznego zestawu obiadowego ....  i jakże ładnego dla oka.
    • fioletowa fasolka szparagowa gotowana na parze
    • czerwone amerykany też z pary
    • cukinia w marynacie,  link do przepisu
    • wstążki mozzarelli strugane obieraczką do warzyw 

    a oto historia pewnego letniego obiadu:
    byłam na bazarze wolumen i zachwyciłam się fioletową fasolką szparagową. kolor ma niesamowity.

    w środku pistacjowo zielona

    w dodatku okazała się bardzo fotogeniczna :)

    przed umyciem była taka prześlicznie "zamszowa"

    ziemniaki "amerykany 1 zł" ... taki widniał napis na tekturce ... jak mogłam przejść obojętnie obok czegoś co przywołało wspomnienia z mojego dzieciństwa :)

    tak to czerwone ziemniaki ... to one pojawiały się drzewiej  jako pierwsze młode.

    po ugotowaniu ziemniaki zachowały swój różowy kolor, za to fasolka zzieleniała :)

    by obiad był z porcją białka dodałam, zestrugane obieraczką do warzyw, wstążki mozzarelli...

    2 komentarze:

    1. Odpowiedzi
      1. dzięki Malwinna,
        weryfikację też wyłączyłam, znowu sama się zresetowała :(. wciąż walczę techniczne z tą maszynką.
        pozdrowienia :)

        Usuń